Hangulatos pincesorok

Ritkán fordul elő, hogy egy kulturális helyszínre kerékpárral is be lehet hajtani. A Retz környéki pincesorok kivételt képeznek.

A pincesorokat "kémény nélküli falvaknak" nevezik, ahol a borok laknak. Több is van belőlük, bemutatjuk a tíz legszebbet, melyek csillagtúra során bejárhatók. Josef Diem borásszal sétáltunk egyet a Maulavern pincesoron, amelyről ő gyakorlatilag mindent tud - beleértve a legfontosabbat is, nevezetesen azt, hogy kerékpárral hol érdemes megpihenni. Wolfgang Klinggraber, a "Sgrafit bike" tulajdonosa elmesélte nekünk, hogy mitől különleges a retzi sgraffitós ház. Már ennyi látnivaló is elegendő lenne ahhoz, hogy azonnal kedvet kapjunk a kerékpározáshoz. Vágyhatunk ennél többre is, mert több élményt is tartogat számunkra a vidék. Tíz tippel járulunk hozzá a sikeres biciklitúrához. Ezek megfűszerezik a sportélményt, úgy, mint egy finom bor, például egy kékburgundi, a vacsorát.

Reblausexpress kerékpártúra 50 km | Túra részletei
Weinviertel DAC kerékpártúra 56 km | Túra részletei
Weinviertel Kellergassen kerékpártúra 51 km | Túra részletek
Bor és kultúra kerékpártúra 56 km | Túra részletek
Iron Curtain Trail (Euro Velo 13) Retz - Znaim 26 km; Retz - Laa 50 km | Túra részletei

Retzből induló csillagtúrák

Legjobb pincesorok egy csokorban

Retz környékén a bor kellemes présházakban lakik, és várja a szomjas kerékpárosokat. A Retzből induló csillagtúra olyan biztonsággal vezet szőlőültetvényeken és gyönyörű pincesorokon keresztül, mint egy navigációs rendszer. A bor iránti nagy eufória közepette azért jusson eszünkbe a biciklisek közismert jelszava: Nem iszunk sokat, ha kerékpárral vagyunk!