Tél a bécsi Alpokban, © Erlebnisalm Mönichkirchen/Wallner

Téli sportok a Bécsi Alpokban

Akár egy egynapos síeléshez is elég közeli, hóbiztos, tömegközlekedéssel is jól elérhető, igazi bennfentes tipp kellemes és olcsó téli kikapcsolódáshoz.

A Bécsi Alpok síterepei jól karbantartott pályákat kínálnak kezdő és ambiciózus sportolók számára egyaránt mindenféle nehézségi szinten. Szánkózás és hótalpas túrázás közben síléc nélkül is élvezhetjük a tél nyújtotta örömöket.

Örömteli pillanatok gyerekeknek a hóban

Síelni megtanulni nem feltétlen nehéz – sőt, igazán mókás is lehet a Bécsi Alpok síterepein. Tökéletes és hóbiztos síterep található St. Coronában, ahol egy varázsszőnyeg, egy tányéros felvonó és egy új csákányos felvonó teszi még élvezetesebbé az első próbálkozásokat a sílécen. Erlebnisalm-Mönichkirchen libegőkkel, piros és kék pályákkal várja a látogatókat. 

Igényes síelés fekete pályákon

Lesiklás az igényes FIS-világkupa pályán vagy fényáradatban este – a  Semmeringen Hirschenkogel sípályáin egészen késő estig tart a síelés. A hütte és aprés ski bulikból sincs hiány ezen a nagy múltra visszatekintő síterepen, mely tömegközlekedéssel is jól elérhető. Örömteli síelést ígér tapasztalt síelőknek a Erlebnisalm-Mönichkirchen igényes pályáival és topmodern négyüléses felvonóival.

Szánkózás és hótalpas túrák

Nem feltétlenül van szükségünk sílécre ahhoz, hogy téli örömökben legyen részünk. A Semmering Hirschenkogelen vagy St. Corona síterepén felvonóval igazán könnyen feljuthatunk a szánkópálya tetejére. A hüttékben pedig erőt gyűjthetünk, mielőtt leszáguldanánk a völgybe.

Hótalpas túrák a Raxon
Hótalpas túrák a Raxon

Varázslatos téli erdőket, csillogó hótakarót és pirospozsgás arcokat ígér a hótalpas túrázás a Bécs Alpokban. A Rax-felvonónak köszönhetően könnyedén megtapasztalhatjuk a mélyen behavazott téli hegyvidék nyugalmát. A hótalpas túrázás módját nagyon gyorsan elsajátíthatjuk, ill. felszerelést olcsón bérelhetünk, melyet azonnal be is vethetünk.

Szálláshelyek a felvonók közelében

Téli kikapcsolódás a sípályák közelében: Szálláshelyek a felvonók közelében.

A Bécsi Alpokban található téli sportközpontok síelésre és téli kikapcsolóodóasra invitálnak. Töltse téli vakációját az alábbi szálláshelyek egyikében - mindegyik közel van a sípályákhoz. Kiváló szállodákat és hagyományos családi szálláshelyeket talál a sí- és túrahelyszínek közelében, közel a felvonókhoz. A felvonók csak néhány percre vannak, így pihentetőbb a téli vakáció és minden perc kihasználható a sípályákon.