Turistaházról turistaházra a Raxon

A turistaházak mentén haladó hangulatos túrát kiváló ételek és csodaszép panoráma teszi igazán vonzóvá.

„Raxra fel – turistaházba be”: Aki a Raxalpe változatos növényvilágával ismerkedve szeretne egyszerre túrázni és kellemesen kikapcsolódni, annak a turistaházról turistaházra haladó túra lesz a legmegfelelőbb. Így élvezheti leginkább a környék elbűvölő panorámáját.

A Rax-kötélpályán az alpesi kertig

Ausztria legrégibb kötélpályáján felérünk a Raxalpe alpesi fogadó, ahol kényelmes napozóágyak várnak a panorámateraszon. Kipihenve folytatjuk utunkat dús réteken keresztül a következő állomásunkig, az Ottohaus turistaházig. Ott 4.000 m2-es tarkabarka, illatos alpesi kert várja a látogatót több mint 200 jellegzetes helyi növénnyel. Hatalmas élmény, ne hagyjuk ki!

Kilátás és kulináris élvezetek a Neue Seehütte turistaházban

Zöld alpesi legelőkön át jutunk el a biogazdálkodói tanúsítvánnyal rendelkező Neue Seehütte turistaházhoz, amely messze a Bécsi Alpok határain túl is híres túrós réteséről. De feltétlenül kóstoljuk meg a fával fűtött kemencében készülő sertéssültet és a Rax szezonális vadételeit is. A kiváló ízekkel csak a környező panoráma vetekedhet! Feltétlenül vigyünk magunkkal fényképezőgépet is!

A hegytetőn álló kereszttől a napozóágyakig

Frissen, új erőre kapva haladunk tovább a túra legmagasabb csúcsán, a Preiner Wand-on található kereszthez. A panorámás pihenőhelyről lélegzetelállító kilátás nyílik a Luckerten Wand-tól egészen a Bucklige Welt dombvidékéig. Illatos törpefenyőerdőkön keresztül ismét az Ottohaus turistaházhoz, végül a Raxalpe alpesi fogadó napozóágyaihoz és a Rax-kötélpálya állomásához.