Lent a Duna folyik, fent pedig áradnak a boldogsághormonok.

Mennyi látnivaló, csupa szépség: Ha a Wachauban a „Welterbesteig” nevű túraútvonalon kirándulunk, az az érzés támad bennünk, hogy egy másik korba és egy másik világba csöppentünk.

Zöldgyíkok, ritka madárfajok, mint a narancssárga árnyalatú búbosbanka, és olyan karcsú fűfélék, mint a pusztai árvalányhaj, amiről a régióból származó híres Steinfeder-bor a nevét kapta: Ki gondolta volna, hogy a Wachau világörökségi útvonalon ilyen gazdag növény- és állatvilágot találunk? Hannes Seehofer természetvédelmi szakember elmondta, melyik szakaszon a legnagyobb a biológiai sokféleség. Ajánlunk egy útvonalat, amely középkori romok és barokk kolostorok mellett vezet el. Közben meg lehet pihenni heurigerekben és borozókban. Christine Emberger idegenvezető fontos információkat osztott meg velünk arról, hol találunk régi nyomokat az őskőkorszakból vagy az újkorból. Vessünk egy pillantást az egyes évszakokra, és megtudjuk, hogy mikor a legkedvezőbb a Wachauban túrázni.  A programhoz szervesen kapcsolódik a sárgabarack és a bor, például a Steinfeder fajta.

Iránytű a túrákhoz, hogy könnyedén megtaláljuk az utat.

Túrák röviden: Az iránytűvel megmutatjuk az irányt. Itt áttekinthetjük, hogy merre vezetnek a legszebb túrák és hol vannak a legjobb szállások.

Ha még többet szeretne felfedezni...