FRISSíTőEN

egyedi

Semmering-viadukt, © Claudia Schlager

UNESCO Világörökség Alsó-Ausztriában

Az emberiség kultúrtörténetének egyedülálló tanúi.

Világszínvonalú kulturális örökség: A tizenkét osztrák UNESCO világörökségi helyszín közül négy Alsó-Ausztriában található, ami Ausztria történelmi szívének kulturális sokszínűsége előtt tesz tanúbizonyságot.

Alsó-Ausztria különleges fekvése - Európa szívében és mégis újra és újra határvidéken - olyan embereket és hatalmakat vonzott, amelyek nemcsak mozgalmas történelmet, hanem rendkívül gazdag kulturális örökséget is eredményeztek. A paletta a kicsiktől és értékesektől, mint a közel 30 000 éves Vénusz a wachaui Willendorf faluból, mely napjainkban a világ egyik leghíresebb kőkorszaki műalkotása, a hatalmas és tájformáló művekig terjed, mint a Semmeringi-vasút, Európa első teljes nyomtávú hegyi vasútja.

A Semmeringi-vasút (1998) és a wachaui kultúrtáj (2000) mellett 2021-ben két másik alsó-ausztriai helyszín, Baden, a történelmi fürdőváros, és a rómaiak által létrehozott dunai limes is felkerült az UNESCO világörökségi listájára. Négy nagyon különböző kulturális műemlék, amelyek mindegyike az emberi kreativitás egyedülálló tanúja, és amelyek még izgalmasabbá teszik látogatásunkat Alsó-Ausztriában.

UNESCO Világörökség Ausztriában