Mostvierteli tóvidék

Amikor megfáradt lábunkat hűsítjük a Lunzi-tó kristálytiszta vizében, azt kívánjuk, bárcsak soha ne érne véget az alsó-ausztriai alpesi nyár.

Lunzban, a Mostviertel közepén, a smaragdzöld tó és a mesés hegycsúcsok csodaszép tájat alkotnak. Nem csoda, hogy az idilli hegymászó falu kedvelt túra és szabadidős úti cél a panorámát kedvelők számára.

Lunz a tó, a hegyek, és a színpad mellett
A Mostviertel szívében, kristálytiszta vízű tó mellett fekszik az idilli Lunz. Az impozáns hegyek között elhelyezkedő festői hegymászó falu számos túraútvonallal várja a felfedezésre és felderítésre vágyókat. Különösen kedvelt a minden évben megrendezésre kerülő "wellenklaenge" fesztivál, amely egyedülálló tavi színpadot kínál a kortárs művészet számára.

Lélegzetelállító táj: A tó találkozása a hegyekkel
Akár gyalogosan, a vízben, vagy csónakon: A hatalmas hegyek között fekvő, smaragdzöld Lunzi-tó mindenképpen érdemes arra, hogy körbe járják. Ajánlatunk: A 3-tó-túrája (3-Seen-Tour), mert a Mittersee csodálatos vízesésével, és az 1.113 m méteren fekvő Obersee, amelynek közepén egy kis sziget emelkedik ki, legalább ugyanennyire érdemesek a látogatásra.

Túrák víz felett, és víz alatt
A Dürrensteinra vezető túra kiindulási pontja lehet a Töpperbrücke. Az ordító bikáról ("Brüllender Stier") elnevezett fantasztikus, földalatti vízesés mellett elhaladva érjük el a Grünloch dolinát, amely a mért mínusz 52,6 fokkal Közép-Európa leghidegebb pontja. A hegy meghódításának jutalma csodálatos kilátás a csúcsokra.