6 romantikus karácsonyi kirándulás

Adventkor érdemes összecsomagolni a családot vagy a barátokat, hiszen Alsó-Ausztria kirándulóhelyei ilyenkor a legromantikusabb oldalukat mutatják.

Aki nem kerül karácsonyi hangulatba a feldíszített pincesorokon, kertekben és adventi vásárokon, a lovas szánon vagy a panorámavasúton, akkor az valóban reménytelen eset. Mert ennél szebb nem is lehetne az advent!

1. Adventi varázs a Kittenberger élménykertekben

A Langenlois melletti Schilternben található Kittenberger élménykertek egy botanikai varázsvilág, amely az év bármely szakában ezernyi ötletet kínál a kertek és a természet szerelmeseinek. A Kittenberger Advent elnevezésű eseménysorozat november 12-től január 8-ig valóságos karácsonyi csodavilággá változtatja az 50 tematikus kertet. Tűzhelyek, fáklyák és tündérfények, egy hatalmas lebegő adventi koszorú, koncertek, virágkötészet és házi készítésű ételkülönlegességek teremtik meg a megfelelő hangulatot. Számos dekorációs ötletet és ajándékot vihetünk innen magunkkal.

2. Karácsonyi utak a Schneeberg- és a Mariazelli-vasúttal

Beszállás! Az „Ötscherbär élményvonat” minden szombaton (november 19-től) indul és az egész család számára különleges élményeket nyújt. Néha a Mikulás és a krampusz vagy a Jézuska, beleértve egy karácsonyi postakocsit is, a Mariazelli-vasúton utazik St. Pöltenből Mariazellbe. Az „adventi panorámakocsi” csodás kilátást nyújt a téli tájra, és olyan finomságokat kínál, mint a forralt almabor és a parasztfánk. December 24-én pedig fokozza a karácsonyi várakozás kellemes érzését, ha a fogaskerekű Schneebergbahnnal ellátogatunk a Hengsthüttébe.

3. Adventi séta a Weinviertel pincesorain

A Weinviertelben található pincesorok önmagukban is megérnek egy kirándulást, de kitűnően illeszkednek útitervünkbe akkor is, ha a természetben szeretnénk túrázni – egy borkóstolóval egybekötve. Advent idején tökéletes helyszínt biztosítanak karácsonyi vásárokhoz. A retzi adventi vásár és a Retzer Erlebniskeller élménypince karácsonyi hangulatot áraszt a föld felett és alatt is. Roppant bájos a Wolkersdorfer Kellergasse pincesor is, vagy Ausztria legszebb szőlőhegye Velm-Götzendorfban. Ne feledkezzünk meg sz ország leghosszabb pincesoráról sem Hadresben. Vagy a Loamgrui pincefaluról Unterstinkenbrunnban... Mint látható, a választás nem is olyan egyszerű!

4. Lovas- és kutyaszán a Most- & Waldviertelben

Csengő harangok, nyerítő lovak vastag takarókba burkolózva, fehérben tündöklő természet - ilyen romantikus a kocsikázás lovasszánon a Schlaglhofból az Annaberg környéki havas tájban. St. Aegydben a MAHO lovasfarmon kocsikázás vagy téli lovaglás közül is választhatunk. Ha a lovak helyett inkább a kutyákat kedveli, a friedersbachi vagy az altnagelbergi huskyfarm valóra válthatja régóta dédelgetett álmait egy kutyaszánozásról a téli erdőben.

5. Császári adventi hangulat a Duna mentén

Művészet, történelem és birodalmi hangulat határozza meg Alsó-Ausztria kastélyait a Duna mentén. Szerencsére a kertek és parkok, és bizonyos mértékig a helyiségek is nyitva állnak mindannyiunk előtt, melyek az adventi időszak kiemelt hétvégéin idilli és csodásan feldíszített karácsonyi vásárok, koncertek és rendezvények helyszínei is egyben. A karácsonyi vásár a hofi kastélyában a várban rendezett kiállításokkal, élő betlehemmel és karácsonyi istállóval nyűgözi le a látogatókat. A grafeneggi advent, a göttweigi bencés apátság és a marcheggi kastély adventi vására szintén regionális kézműves termékeket, rengeteg finomságot és szórakozást kínál kicsiknek és nagyoknak. Végül a wachaui advent rendezvénysorozat keretein belül mindenképp érdemes ellátogatni a híres dürnsteini vár romjaihoz a Duna mentén.

6. Kikapcsolódás advent idején egy termálfürdőben

Az adventi vásár után irány a meleg víz! Vagy használja ki tudatosan kikapcsolódásra a karácsonyi készülődés időszakát. A Römertherme Baden termálfürdő 14 gyógyító forrásból származó kénes termálvize kinti és benti medencékben csábít pihenésre. A Schwefelwandl néven is ismert szabadtéri kénes vizű medence igazi bennfentes tipp! A Weinviertelben található Therme Laa termálfürdő nemcsak masszázs- és sósvizes medencékkel, valamint szaunavilággal kényeztet, hanem kozmetikai és wellness kezelésekkel is, ahol a bor is fontos szerepet játszik. Igazi nyugalmat élvezhet az, aki ellátogat a csendes és egyedi hangulatú Silent Spába, mely csak felnőtteknek szól.

Az összes karácsonyi vásár áttekintése